Komende periode maakt EVnetNL haar eigen landelijke netwerk van laadpalen slim. De laadpalen krijgen een upgrade, zodat de laadpalen in de toekomst slim kunnen laden oftewel Smart Charging ready zijn. In bijna elke gemeente staan laadpalen van EVnetNL, die in de komende periode worden omgebouwd. Waarom is dit nodig? Wat betekent dit voor de elektrisch rijder? Wanneer zijn de laadpalen in uw gemeente aan de beurt? U leest het hier.

Waarom Smart Charging?
Smart Charging oftewel slim laden biedt nieuwe mogelijkheden voor het opladen van de elektrische auto. Door slimme aanpassingen in de hard- en software van de laadpalen is het in de toekomst mogelijk om bijvoorbeeld de auto te laden op het moment dat de stroom het goedkoopst is en de belasting op het elektriciteitsnet het laagst is. Ook wordt versneld laden mogelijk als de auto veel kilometers in korte tijd moet maken of als de laadpaal snel beschikbaar moet komen voor een andere berijder van een elektrische auto.
Lees verder over Smart Charging.

Een toekomstbestendig netwerk
Door de laadpalen van EVnetNL nu klaar te maken voor Smart Charging, werken we aan een toekomstbestendig netwerk voor elektrisch vervoer. Dit netwerk is zeer geschikt voor testen en onderzoeken. Zo wordt het mogelijk om, anoniem en op vrijwillige basis, data te verzamelen over het gebruik van de laadpalen en het laadgedrag van elektrisch rijders. Ook starten proefprojecten met versneld of juist uitgesteld laden.

Wat betekent dit voor de elektrisch rijder?
Staat er een elektrische auto te laden als de monteur de laadpaal wil ombouwen, dan wordt de laadsessie onderbroken. Onder de ruitenwisser plaatst de monteur een flyer, zodat de rijder weet waarom het laden is gestopt. Na de ombouw, die gemiddeld 2 tot 4 uur duurt, wordt de laadsessie hervat. Als de elektrische rijder wil laden als de monteur bezig is met de ombouw, verwijst de monteur hem naar de dichtstbijzijnde laadpaal.

Wanneer is uw gemeente aan de beurt?
Het ombouwen van de laadpalen gebeurt in álle gemeenten met laadpalen van EVnetNL. We zijn hier al mee gestart en een gedeelte van de laadpalen is reeds Smart Charging ready. Hieronder vindt u onze planning per provincie. Alhoewel we hier zorgvuldig mee omgaan, kan het zijn dat dze nog verandert. De laadpalen worden per type laadpaal omgebouwd. Heeft u dus verschillende soorten laadpalen in de gemeente staan, dan is het mogelijk dat we uw gemeente meerdere keren bezoeken. Zo spreiden we de werkzaamheden en beperken we de overlast voor elektrisch rijders. 

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle laadpalen van EVnetNL in Nederland. Op deze kaart vindt u de laadpalen die reeds Smart Charging ready zijn en de laadpalen die nog omgebouwd moeten worden. Deze lijst wordt wekelijks ververst. 

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EVnetNL via 026-3121776 of info@evnet.nl.

Provincie Gemeente Model type Aantal Indicatie planning
Limburg Heerlen Mennekes 9 Q2 2017
Noord-Brabant 's-Hertogenbosch Alfen Paleiskwartier 7 Q1 2017
Overijssel Steenwijkerland Nader in te plannen 1 Q1 2017
Overijssel Zwolle Nader in te plannen 1 Q1 2017
Utrecht Nieuwegein Nader in te plannen 1 Q1 2017
Zeeland Kapelle RWE 6 Q1 2017
Zeeland Middelburg Nader in te plannen 1 Q1 2017
Zeeland Sluis RWE 2 Q1 2017
Zeeland Terneuzen RWE 8 Q1 2017

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier. U ontvangt dan (maandelijks) de nieuwsbrief van EVnetNL.

Naam
E-mail
 

Privacyverklaring