PARKnCHARGE wordt top 5 speler in Nederlandse laadpalenmarkt met overname EVnetNL

Met de overname voegt PARKnCHARGE ruim 1650 laadpunten toe aan het huidige, snelgroeiende aantal laadpalen. De EVnetNL laadpalen staan, net als de laadpalen van PARKnCHARGE, op publieke plekken door heel Nederland.

“Laden kost het minste tijd, als je het doet op plekken waar je langdurig verblijft. Wij willen elektrische rijders laten laden op plekken, waar ze sowieso al moeten zijn. Thuis, op het werk, of op plekken van (recreatief) bezoek”. Aldus PARKnCHARGE oprichter Gerwin Hop. “De laadpalen van EVnetNL staan op diezelfde plekken en vormen dus een mooie uitbreinding van ons eigen areaal”.

EVnetNL onderdeel van ParknCharge

Sinds juli 2020 is EVnetNL onderdeel geworden van ParknCharge (www.parkncharge.nl). EVnetNL blijft vooralsnog als merk in de markt bestaan en onze laadpalen houden voorlopig ook het EVnetNL logo en eigen storingsnummer. Mogelijk gaan we dit in de toekomst samenvoegen.

De organisatie achter EVnetNL wordt ingevuld door hetzelfde team dat ParknCharge actief is. Daarmee zijn we in staat om het totale netwerk dat we nu in beheer hebben excellent te beheren, te onderhouden en waar nodig uit te breiden.

Het team van ParknCharge/EVnetNL bestaat op dit moment uit 10 vaste medewerkers en een gelijk aantal flexibele krachten. Binnenkort wordt de site van ParknCharge vernieuwd en kunt je daar meer informatie vinden over ons team en de samenstelling daarvan.

Voor vragen over de organisatie van EVNETNL en/of ParknCharge kunt u contact opnemen met Jeroen Roeloffzen (jeroen@parkncharge.nl)

Top 5 speler in de Nederlandse markt

Met de uitbreiding wordt PARKnCHARGE een top 5 speler in de Nederlandse markt van openbaar laden. “Dat is belangrijk, want veel gemeenten worstelen hoe ze kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar laadpalen. Met de overname van EVnetNL  kan PARKnCHARGE die gemeenten en daarmee de elektrische rijder nu nog beter bedienen”, aldus Hop.

Onoph Caron, directeur van EVnetNL en de stichting ElaadNL: “We hebben het afgelopen jaar een heel zorgvuldig proces doorlopen gericht op de overname van EVnetNL door een partij die continuïteit kan bieden voor dit basisnet van publieke laadpunten. Die stap is nu gezet.”

PARKnCHARGE wil zich de aankomende periode richten op het vernieuwen van de contracten die EVneNL heeft met 200 gemeenten. Daarnaast ontwikkelt ze slimme onderhouds- en ombouw concepten. Zo kunnen de EVnetNL palen ook de aankomende 10 jaar in de groeiende vraag naar laadinfrastructuur blijven voorzien.

 

parkncharge-wordt-top-5-speler-768x407

Gerwin Hop

oprichter PARKnCHARGE

"Met elektrisch rijden en opladen zijn we op weg om Nederland schoner en stiller te maken. Doet u mee?"


Privacyverklaring