Relatiemiddag EVnetNL voor gemeenten

Geplaatst op: 31 oktober 2014 Relatiemiddag EVnetNL voor gemeenten

25 november 2014 houdt EVnetNL haar eerste relatiemiddag voor gemeenten. Aan de orde komen o.a. de gevolgen van de splitsing van e-laad, de installatievergoeding, de gang van zaken bij storingen en een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Graag nodigen we alle gemeenten met laadpunten van EVnetNL uit voor de eerste Relatiemiddag van EVnetNL (voorheen stichting e-laad) voor gemeenten. Deze relatiemiddag zal worden gehouden op dinsdagmiddag 25 november in Arnhem. Doel van deze middag - die we ieder half jaar willen houden - is om gemeenten op de hoogte te houden van ontwikkelingen die spelen betreffende de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s die verzorgd wordt door EVnetNL. het programma willen we onder meer aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

Splitsing stichting e-laad in ElaadNL en EVnetNL, wat betekent dit voor gemeenten?

EVnetNL komt samen met ElaadNL voort uit de stichting e-laad die van 2009 tot en met begin 2014 een netwerk van zo’n 3.000 publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s gerealiseerd heeft in heel Nederland. EVnetNL beheert dit unieke netwerk van publieke laadpunten sinds augustus 2014. Hoe gaat het de komende jaren verder en wat gebeurt er met de palen na 2016?

 

Installatievergoeding: betalen voor het in de lucht houden van een uniek netwerk van publieke laadpunten.

 

Sinds 1 juni 2014 betalen serviceproviders (en dus indirect de gebruikers) een installatievergoeding voor het gebruik van de bijna 3.000 publieke laadpunten voor elektrische auto’s die EVnetNL beheert. Met de inkomsten daarvan wordt een deel van de kosten gedekt die gemaakt worden om het netwerk in de lucht te houden. Waarom was dat nodig, wat zijn de effecten en hoe gaat het verder met deze vergoeding?

 

De rol die netbeheerders via ElaadNL spelen bij aansluiten en keuren van publieke laadpalen.

 

Hoe kunnen gemeenten of partijen namens gemeenten een nieuwe publieke laadpaal goedgekeurd en daarna aangesloten krijgen voor gebruik in de werkgebieden van netbeheerders Liander, Enexis, Cogas, Westland Infra, Endinet en Stedin?

 

Een kijkje in de keuken. De gang van zaken bij het in de lucht houden van ons netwerk publieke laadpalen.

 

Wat gebeurt er als er een storing is op een laadpaal? Komt dat vaak voor? Hoe handelen we meldingen af? Wat doen we om storingen en schade te voorkomen?

 

Een blik in de toekomst. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er te verwachten de komende tijd?

 

Toelichting op ontwikkelingen als Smart Charging (ook wel ‘gestuurd laden’) en Free Choice Supplier (vrije keuze in de energieleverancier op de palen).

 

Meer informatie?

Mail ons: gemeenten@evnet.nl

Terug naar overzicht
Privacyverklaring