Maandelijkse update statistieken e-laad

Geplaatst op: 18 december 2012 Maandelijkse update statistieken e-laad

Maandelijkse update statistieken e-laad

Voortaan publiceert stichting e-laad een aantal statistieken maandelijks op deze site. Het betreft onder andere het aantal publieke laadpunten geplaatst door e-laad maar ook het aantal transacties en verbruik op onze publieke laadpunten.

Statistieken e-laad, november 2012
We zien in november dat dezelfde trends zich voortzetten als die we in oktober voor het eerst publiceerden. De sterke groei van het laden op straat zet dus door. Zie voor het bericht van oktober 2012: http://www.e-laad.nl/submenunieuws/375-statistieken-stichting-e-laad-laten-sterkte-groei-elektrisch-laden-op-straat-zien .

Figuur 1: Aantal geplaatste oplaadpunten e-laad. Groene lijn is het totaal aantal publieke laadpunten van e-laad ('strategische' en op verzoek van e-rijders, opgeteld). Blauw is het aantal publieke oplaadpunten van e-laad geplaatst op verzoek van e-rijders.


Figuur 2: Totaal aantal transacties op alle laadpalen van e-laad, nov 2011 – nov 2012.

Figuur 3: Aantal gebruikte laadpasjes op laadpalen van e-laad, nov 2011 – nov 2012.

Figuur 4: Totale stroomverbruik (in kilowatturen) op laadpalen van e-laad (inclusief zomerdip).

Figuur 5: Aantal locaties waar geladen wordt met een laadpasje. De term 'plaats' refereert hier aan een geografische kern als een dorp of een stad. Gemeenten bestaan uit meerdere kernen. Laden binnen een plaats op meerdere laadpalen wordt geregistreerd als een plaats.

Figuur 6: Tijdsduur van transacties op laadpalen van e-laad. Transactieduur is de tijd dat de auto op het laadpunt aangekoppeld is. De daadwerkelijk laadtijd kan dus korter zijn.

Terug naar overzicht
Privacyverklaring