Gemeente Den Haag neemt als eerste gemeente laadpunten van EVnetNL over

Geplaatst op: 19 mei 2016 Gemeente Den Haag neemt als eerste gemeente laadpunten van EVnetNL over

De gemeente Den Haag is de eerste gemeente die gebruik maakt van het aanbod van EVnetNL om de publieke laadpunten (43 in het geval van Den Haag) per 1 januari 2017 over te nemen. Voorafgaand aan de overname maakt EVnetNL de laadpalen eerst nog Smart Charging ready.

EVnetNL biedt zoals bekend gemaakt op 17 maart, voor het eerst de mogelijkheid aan gemeenten om de palen over te nemen. Dit biedt een kans voor gemeenten die actief zijn op het gebied van publieke laadinfrastructuur om de palen van EVnetNL bij de overige publieke palen te voegen. Gemeente Den Haag is de eerste die hiervan gebruik maakt en de 43 laadpalen van EVnetNL in de gemeente over gaat nemen.

Directeur Onoph Caron is blij met deze ontwikkeling: “De verantwoordelijkheid voor laadinfrastructuur ligt bij gemeenten. Zij moeten die rol actief invullen en steeds meer gemeenten doen dat ook. Daarom gaat EVnetNL daar waar dat al kan haar laadinfra aan gemeenten overdragen.”

Gemeenten kunnen ook een andere keuze maken. Gemeenten die nog langer ondersteuning van EVnetNL willen, kunnen die krijgen voor een extra periode van vijf jaren. EVnetNL vraagt gemeenten om uiterlijk 1 oktober 2016 hierin een keuze te maken. In beide gevallen vraagt EVnetNL de gemeente om de laadpalen in te brengen in het Living Lab Smart Charging.

Living Lab

Gemeente Den Haag is ook de eerste deelnemende gemeente aan het Living Lab Smart Charging, een initiatief van ElaadNL. De gemeente en ElaadNL hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Zowel de huidige publieke laadpalen als nieuwe worden geschikt gemaakt voor Smart Charging en Den Haag stelt haar netwerk van publieke laadpalen open voor tests en onderzoeken op het gebied van het slim en duurzaam opladen van elektrische auto’s. Lees verder op de site van ElaadNL.

 

 

 

Terug naar overzicht
Privacyverklaring