EVnetNL en ElaadNL zoeken een Installatieverantwoordelijke

Geplaatst op: 20 juni 2017 EVnetNL en ElaadNL zoeken een Installatieverantwoordelijke

Wie zijn wij?
EVnetNL komt samen met ElaadNL voort uit de stichting e-laad die van 2009 tot en met begin 2014 een netwerk van zo’n 3.000 publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s gerealiseerd heeft in heel Nederland. EVnetNL beheert en onderhoudt nu nog een deel van dit unieke netwerk van publieke laadpunten. ElaadNL is het kennis- en innovatiecentrum op het gebied van slimme laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. EVnetNL en ElaadNL zijn opgericht door netbeheerders zoals Liander, Enexis, Stedin en Cogas.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven Installatieverantwoordelijke. Je bent als echte installatieverantwoordelijke besluitvaardig (ook in situaties van druk en stress) en weloverwogen. Je bent integer, communicatief vaardig en je schroomt niet corrigerend op te treden wanneer dat nodig is.

Wat ga je doen?
De Installatieverantwoordelijke (IV) is door onze directie schriftelijk aangewezen en daarmee eindverantwoordelijk voor een veilige bedrijfsvoering van onze laadinfrastructuur. Dit betreft alle veiligheidstechnische zaken die in het kader van de bedrijfsvoering aan de orde zijn, zoals beleid, beheer, onderhoud, opdrachtgeving en uitvoering, inclusief de bijbehorende procedures en veiligheidswerkinstructies. De veilige bedrijfsvoering betreft zowel het veilig in bedrijf hebben van de laadinfrastructuur als het veilig uitvoeren van werkzaamheden aan of in de nabijheid ervan.

Resultaatgebieden:

1. Veiligheid:
• De IV geeft gevraagd en ongevraagd adviezen op het gebied van veiligheid.
• De IV grijpt in wanneer veiligheid van de bedrijfsvoering acuut in het gevaar komt.
• De IV geeft opdracht tot het onderzoeken van incidenten en het opvolgen ervan.

2. Opstellen en/of toetsen van beleid, richtlijnen en procedures:
• De IV beoordeelt alle beleids-, inspectie, en onderhoudsrichtlijnen op volledigheid en effectiviteit ten aanzien van een veilige bedrijfsvoering en accordeert deze.
• Draagt zorg voor het afstemmen met de netbeheerders.

De IV is gesprekspartner voor leidinggevenden en medewerkers van ElaadNL en EVnetNL en de provincie Noord-Brabant als het gaat om veiligheid in en rond laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Je rapporteert functioneel aan de directeur / management van ElaadNL en EVnetNL.

Daarvoor is nodig: kennis van de NEN3140 regelgeving met de bijbehorende veiligheids- en calamiteiten procedures. Je hebt gedegen kennis van netstructuren en van de afhandeling van storingen en schades.

Je bent in staat om risico’s en omstandigheden te onderkennen en in te schatten. Ook kan je genomen veiligheidsmaatregelen beoordelen op doelgerichtheid en effectiviteit. Je hebt overzicht over veiligheidssituaties in de verschillende werksituaties en bent in staat om snel adequate veiligheidsrichtlijnen te bepalen.

Je bent in staat om overtuigend en consequent de veiligheidsregelgeving toe te passen. Daarbij toon je voorbeeldgedrag en laat je zien dat je corrigerend kunt optreden. Je vertegenwoordigt ElaadNL en EVnetNL in landelijke advies- en overlegstructuren.

Wat vragen wij?

 • HBO (+) werk- en denkniveau
 • MTS elektrotechniek (minimaal WEBniveau 4)
 • Kennis van veiligheidsregelgeving
 • Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VCA-Vol)
 • In het bezit van certificaten IV volgens Stipel IV-LS en WV-LS, installatieverantwoordelijke / werkverantwoordelijke laagspanning


Wat bieden wij?

 • een uitdagende functie in een innovatieve organisatie die werkt aan een duurzame toekomst
 • een marktconform salaris
 • een functie voor 20 uur per week, om te beginnen tot eind 2017, maar met uitzicht op langdurigere samenwerking
 • een prettige werkomgeving op een bijzondere, groene locatie in Arnhem
 • een platte organisatie met een informele sfeer waar ruimte is voor eigen initiatief
 • zo’n 50 gedreven collega’s


Meer weten?
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met de Manager Operations, Rob Cillessen, via 026 3121776. Of stuur je CV direct naar rob.cillessen@evnet.nl. De sluitingsdatum is 14 juli.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier. 

Naam
E-mail
 
Privacyverklaring