Europese aanbesteding beheer en onderhoud laadpalen EVnetNL en provincie Noord-Brabant

Geplaatst op: 22 november 2017 Europese aanbesteding beheer en onderhoud laadpalen EVnetNL en provincie Noord-Brabant

EVnetNL en de provincie Noord-Brabant starten samen een Europese aanbesteding voor het correctief beheer en onderhoud van 1059 laadpalen. Met deze aanbesteding hopen zij een interessante partij te vinden die zorgt voor een optimale service, meer efficiëntie, lagere kosten en hogere klanttevredenheid.

De provincie Noord-Brabant is eigenaar van 254 palen, waarvan EVnetNL een deel van de exploitatie verzorgt. Het onderhoudscontract hiervan loopt eind 2017 af en Brabant heeft de wens geuit om dit samen met EVnetNL opnieuw in de markt te zetten. EVnetNL is na een overdracht van een deel van de palen aan gemeenten, eigenaar van 805 laadpalen verspreid over Nederland. Het onderbrengen van beheer en onderhoud van alle palen bij één partij heeft als voordeel dat EVnetNL voortaan met een partij zaken kan doen in plaats van de huidige vier. Dit moet leiden tot meer efficiëntie en lagere kosten. Dat er nu meerdere partijen zijn komt omdat de laadpalen van EVnetNL (inclusief beheer en onderhoud) in verschillende aanbestedingen tot stand zijn gekomen.

Storingsnummer

Het gaat bij de aanbesteding niet om het storingsnummer. Deze ‘eerstelijns’ storingsdienst blijft bij de ANWB. Het storingsnummer op de laadpalen blijft ook hetzelfde.

De aanbesteding

De aanbesteding is te vinden op de website van TenderNed. De gunning zal geschieden op basis van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). De kwaliteit wordt beoordeeld op basis van drie gunningscriteria waarvoor voor ieder subgunningscriterium een plan van aanpak moeten worden opgesteld:

  1. service en gebruiksvriendelijkheid;
  2. innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen;
  3. risico- en kansendossier.

Tot 6 december 2017 (voor 17:00 uur) is er gelegenheid tot het indienen van vragen over deze aanbesteding. De uiterste inzenddatum is 12 januari 2018 (voor 12:00 uur). Op 26 februari 2018 wordt de gunning gepubliceerd en op 1 april 2018 start de nieuwe onderhoudspartij met onderhoudswerkzaamheden.

Terug naar overzicht
Privacyverklaring