Deel laadpalen de komende periode maximaal voor een dag off line

Geplaatst op: 11 februari 2014 Deel laadpalen de komende periode maximaal voor een dag off line

Vanaf woensdag 12 februari vindt groot onderhoud plaats aan een deel van de publieke laadpalen van stichting e-laad. Een laadpaal die in onderhoud is, zal dan maximaal een dag off line zijn. Het onderhoud wordt pas gestart nadat een laadbeurt voltooid is, dus niet tijdens een transactie. 

Van zo’n driehonderd publieke laadpalen van e-laad, worden de komende maanden de meters vervangen. Het betreft laadpalen van Chargepoint en EV-Box die het afgelopen half jaar geplaatst zijn. In het kader van de innovatiesnelheid is destijds gekozen voor een tijdelijke oplossing. Betreffende meters moeten nu worden vervangen door een model dat KEMA-gecertificeerd is. Deze ingreep moet plaats vinden bij de nieuwe palen in de gebieden van Liander en Enexis. De operatie gaat naar verwachting circa twee maanden duren.

Wat betekent dit voor gebruikers?

Helaas is vooraf niet precies te zeggen wanneer welke paal in onderhoud gaat. Vanwege de complexiteit van de uitvoering van het project, kunnen wij geen dag planning geven. Wel zullen wij aangeven welk postcodegebied in welke week ingepland staat. Zie de link hieronder naar een PDF van de planning. Deze zal regelmatig worden aangepast om zo up to date mogelijk te blijven.

Belangrijk om te weten is dat lopende transacties niet worden afgebroken. Als u dus aan het laden bent, zal de paal niet off line gezet worden. De paal is  maximaal een dag offline (onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden).

We vinden het vervelend dat deze noodzakelijke ingreep voor gebruikers voor ongemakken kan zorgen. We doen ons best om deze overlast zo veel mogelijk te beperken.

Bekijk hier welke palen het betreft (PDF)

Beijk hier de meest actuele weekplanning (PDF)

Terug naar overzicht
Privacyverklaring